שאל את הרב

חיפוש בשו''ת:
 
>
פתרונות למוסדות
הפעלת תנור בגרמא במחלקת יולדות
שלום הרב. בשנה האחרונה קנה המרכז הרפואי אסף הרופא כ 8 תנורים של חברת רציונל שמשווקת ע"י חברת נירומטל. בתנור זה מותקנת מערכת גרמא של מכון צומ"ת. אני כרגע שואל על מחלקות יולדות + על מלון יולדות שרוב האורחים בו הינן יולדות בתוך 2-7 ימים ללידתן. כמובן שכל האוכל מבושל כל צרכו לפני שבת. ביום רגיל וכך גם בשבת לא מספיק מחזור חימום אחד אלא לעיתים ישנם שני מחזורי חימום או יותר. מהי העדיפות ההלכתית: 1. האם להכניס את המזון הקר לתנור - להפעילו בגרמא - לכבות בגרמא - להוציא את המזון החם וחוזר חלילה כמספר מחזורי החימום הנצרכים. 2. אן שעדיף להכניס את המזון הקר לתנור – להפעילו בגרמא – להוציא את התבניות שהתחממו, להכניס לתנור הפועל תבניות עם מזון קר , ורק לאחר סיום כל החימומים הרצופים נכבה את התנור בגרמא?

אכן, השאלה איננה פשוטה כי היא בנויה על ההנחה שגרמא שריא למטרת חימום אוכל, גם אם מדובר במלון יולדות.
מ"מ, לאחר שאנו מתבססים על הנחה זו חושבני שבתנאי בי"ח עדיף להימנע מהפעלות גרמא מיותרות, ה'מבעירות' את גופי החימום, ולהסתפק בהכנסת אוכל מבושל לתנור דולק שזה בודאי לא בישול מה"ת (אם כי בפעולה ישירה ולא בגרמא).
בודאי, אם נכרי עושה זאת אפשר להקל הרבה יותר.
התשובה בנויה גם על ההנחה שגם אם מפסיקים את החימום בגרמא עדין התנור חם מהנגלה הקודמת ובסופו של דבר מכניסים אוכל מבושל קר לתנור חם, שאמנם כרגע כבוי אך יודלק מיידית.
עבור לתוכן העמוד