בישראל קיימות כתריסר משחטות אזוריות ובהן שוחטים בשנה כ- 120,000 טון פטמים וכ- 50,000 טון הודים. ס"ה כ- 170,000 טון עופות.סך כל המלח הנצרך בכלל המשחטות האזוריות הוא כ- 30,000 טון לשנה. החישוב (30,000 טון מלח מחולק ל- 170,000 טון עופות) מצביע על שימוש ב176.4- גרם מלח לק"ג עוף.
ההנחה הבסיסית לפרוייקט היתה שכמות המלח מוגזמת ואינה נדרשת מבחינה הלכתית, והמחקר נועד לאשש הנחה זו. מאידך, המלח מהווה מיפגע אקולוגי, בריאותי וכלכלי.
להלן תוצאות המחקר שנערך במכון 'צומת' בשנת תשנ"ד, עבור המשרד לאיכות הסביבה.