עמוד הבית > צוות המכון
הרב מנחם פרל (1964), נשוי לנעמה ואב לשמונה. היה בחור ישיבה בישיבת שבי חברון ובישיבת מרכז הרב. כמו כן, למד בכולל מרץ לרבנות ובכולל פסגות לדיינות.
הרב פרל כיהן בעברו כר"מ בישיבת שבי חברון לצעירים, כרב היישוב מעלה חבר וכרב הראשי של ארגון שירותי כבאות והצלה. בצעירותו הקים הרב את הגרעין התורני 'אורות אשקלון' וכיהן כראש הכולל.
הרב שימש כקצין בצה"ל וכיהן כראש בית המדרש להלכה ברבנות הצבאית. במהלך שירותו בצה"ל ייסד את מדור הלכה וטכנולוגיה, המשמש כמקבילה צבאית קטנה למכון צומת.
מכהן כראש המכון מאז פטירתו של הרב ישראל רוזן זצ"ל בשנת 2017.
חזון אישי – היכולת לעבוד את ה', על פי כללי ההלכה, באמונה עמוקה, בכל האמצעים שמזמן לנו עולמו המופלא. לבנות תשתית הלכתית מותאמת לטכנולוגיה מתקדמת, שתאפשר תפקוד תקין לכתחילה למדינה יהודית מודרנית.
ניהלה אגף בכיר למעונות יום במשרד הכלכלה, וכן את עמותת לב בנימין לילדים עם צרכים מיוחדים.
הקימה וניהלה את קמפוס בקעת הירדן של המכללה האקדמית יו"ש.
מכהנת כמנכ"לית המכון מאז שנת 2024.
מיליונים נעזרו ועד היום נעזרים במוצרים שפיתח ושכלל, והאיש עצמו מעולם לא עצר לנוח על זרי הדפנה. ישראל רוזן נולד בתל אביב באייר תש"א (1941). לאחר שהוסמך לרבנות פנה ללימודי הנדסה וטכנולוגיה באוניברסיטת בר-אילן. בשנת תשל"ז (1977) ייסד את מכון צומת אותו הגדיר כ"מפעל חיי".
הרב רוזן ז"ל היה אישיות יוצאת דופן, אדם חדור שליחות יחד עם ההעזה הנדרשת כדי להניע שינויים גדולים ומשמעותיים. אולם התכונה הבולטת בו ללא ספק הייתה אהבת האדם והאנושיות שקרנה מפניו. אותה אהבת אדם היא שהניעה את הרב רוזן בהמצאותיו שהביאו ברכה עצומה למיליוני יהודים בארץ ובעולם.
בפועלו סייע להמוני יהודים לקיים שבת כהלכתה באמצעים טכנולוגים. הרב רוזן היה חדור אמונה כי לשם עונג השבת של יהודי יש להרחיק עד קצווי ארץ במאמץ למצוא לו פיתרון.